top of page
  • Εικόνα συγγραφέαΑνδρέας Γ. Χριστοδούλου

Όταν «οι σειρήνες» του λαϊκισμού επιτέθηκαν σε παιδιά!!

....Και ξεχυθήκαν οι σειρήνες του λαϊκισμού αλαλάζοντας:


«Λαέ της Κύπρου επιτεθείτε στα ορφανά παιδιά, επιτεθείτε στις γυναίκες που τόλμησαν να έχουν παιδί αγνώστου πατρός, επιτεθείτε σε οτιδήποτε διαφορετικό.


Μα με ποιο δικαίωμα να θέλουν να συμπεριληφθούν στην κοινωνία μας, έχοντας την επιλογή να μην γράφουν το «αγνώστου πατρός» στην ταυτότητά τους;


Μα τι ξέρουν οι ειδικοί επιστήμονες και τα άτομα που βιώνουν τον αποκλεισμό ότι η πολιτεία πρέπει να κάνει το χρέος της για συμπερίληψή τους;


Μα τι μας λένε για ανθρώπινα δικαιώματα, αφού οι προγονοί μας για να τους ξέρουμε θα πρέπει να βρίσκονται σε ένα κομμάτι πλαστικής ταυτότητας.


Άρα αυτοί πως θα είναι περήφανοι;»


Αυτά και άλλα πολλά σε συνδυασμό με κοσμητικά επίθετα, ακούσαμε την τελευταία βδομάδα που κατευθύνονταν σε συγκεκριμένες ομάδες παιδιών αλλά και μονογονεϊκών οικογενειών.


Κύριοι, οι Κύπριοι έχουν αποδείξει πάμπολλες φορές την ευαισθησία τους, ιδίως σε παιδιά και γνωρίζουν πολύ καλά να είναι περήφανοί για τους γονείς τους. Όταν δε, κάποιο παιδί δεν έχει έναν ή και δύο γονείς ξέρουν το χρέος τους να σταθούν δίπλα τους ασπίδα απέναντι σε όλους εσάς.


Και εκεί στην επιτροπή εκπαίδευσης (γιατί μόνο επιτροπή παιδείας δεν είναι πλέον) που κάποιοι μόνο τεστ DNA δεν ζητήσαν να αναγράφεται στην ταυτότητα, καλό θα ήταν να καταθέσετε πλάνο εκπαίδευσης των μαθητών για συμπερίληψη αυτής της ομάδας ώστε οι επόμενες γενιές να μην έχουν ανάγκη να επιτίθονται σε γυναίκες και παιδιά για τις επιλογές τους.


Γιατί άμα σώσεις το παιδί υπάρχει ελπίδα ΚΑΙ για την Κύπρο μας…


Ανδρέας Χριστοδούλου

Υποψήφιος διδακτορικού Κοινωνικής Πολιτικής

Γραμματέας Κοινωνικής Πολιτικής ΟΝΕ ΔΗΣΥ




bottom of page