top of page
  • Εικόνα συγγραφέαΑνδρέας Γ. Χριστοδούλου

Τι και αν ήσουν ανάπηρος στη Γερμανία;

Έγινε ενημέρωση: 5 Μαΐ 2021

Το άρθρο αναρτήθηκε στο kalimera ellada


Σήμερα βιώνουμε για άλλη μία φορά μία καταπάτηση δικαιωμάτων ανθρώπων με αναπηρία. Υπάρχει όμως λύση ή μήπως απλώς κάνουμε κύκλο γύρω από τον εαυτό μας;


Πλέον πιστεύω πραγματικά δεν μας ξαφνιάζει τίποτα στην Κύπρο αλλά αν αναλογιστούμε η παρακάτω είδηση να έπαιζε στη Γερμανία και όχι στη χώρα μας τότε ίσως θα ξαφνιαζόμασταν:

«Ο Γερμανικός λαός σοκαρίστηκε όταν μητέρα παιδιού με αναπηρία μη βρίσκοντας καμία λύση από τις υπηρεσίες κοινωνικής πρόνοιας κατάφερε μέσω τρίτων να έρθει σε επαφή με τη Μέρκελ.


Η Μέρκελ συγκινήθηκε και έθεσε το θέμα στο υπουργικό συμβούλιο ανάμεσα στα θέματα εσωτερικής πολιτικής της Γερμανίας. Έδωσε σαφείς οδηγίες προς τον υπουργό εσωτερικών αλλά ακόμα και τότε όμως υπήρχε καθυστέρηση με αποτέλεσμα να καταπατάται το άρθρο 9, 20, 25 & 30 της Σύμβασης του ΟΗΕ ως προς το δικαίωμα πρόσβασης & υγείας του παιδιού της. Η μητέρα αναγκάστηκε να προβεί στα κανάλια και αν λυθεί άμεσα το ζήτημα.»

Αλήθεια πως θα αντιδρούσε η γερμανική κοινωνία αλλά και όλη η Ευρώπη σε μία τέτοια είδηση και ποια η διεθνή κατακραυγή; Πόσο παράξενη και απίστευτη συνάμα ακούγεται αυτή η είδηση να έρχεται από την Ευρώπη, όμως δυστυχώς ποσό συνηθισμένο να έρχεται από τη Κύπρο;


Γιατί όμως; Μήπως είμαστε τόσο κακοί άνθρωποι ή τόσο αδιάφοροι; Προσωπική μου άποψη ΟΧΙ. Δεν έχω γνωρίσει κάποιο δημόσιο πρόσωπο ή πολιτικό που να μου έχει πει δεν με νοιάζει. Αντίθετα όλοι συμφωνούν ότι πρέπει να λυθεί αλλά ΠΩΣ;

Μα βεβαίως με τη δημιουργία σωστού συστήματος και πάλι ποιο είναι αυτό;

Η απάντηση: Ένας αστερίας τη φορά


Βήμα 1:

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ με στόχο την πλήρη υλοποίηση της Σύμβασης του ΟΗΕ για τη προστασία των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία ώστε να μην καθυστερούμε ούτε να χάνονται προτάσεις στο σύστημα.


Βήμα 2:

θα τα ξαναπούμε μόλις ολοκληρώσετε το βήμα 1…


Γι’ αυτό πριν ξεκινήσουμε για άλλη μια φορά να κατηγορούμε δεξιά και αριστερά για αναλγησία του κράτους για πολιτικούς που δεν κάνουν τίποτα για μπανανία και μετά απλώς να ξεχάσουμε το θέμα και να περιμένουμε το επόμενο, ας θυμηθούμε όταν μας περνούν πολιτικοί για να μας ενημερώσουν ότι κατεβαίνουν στις εκλογές ποιο είναι το ΒΗΜΑ 1.

Ως τότε εγώ όπως και τόσοι άλλοι θα βοηθούμε τους συμπολίτες μας, να κάνουμε κύκλο γύρω από τον εαυτό μας μαζί με την υπόλοιπη Κυπριακή κοινωνία….


bottom of page